fbpx

Casemanagement Dementie

Bij casemanagement dementie wordt uit de basisverzekering bij uw zorgverzekeraar vergoed.

Bij (beginnende) dementie verandert veel in het dagelijks leven voor zowel de cliënt als diens naasten. Dit kan verwarring en veel vragen opleveren. Niet altijd heeft uw huisarts veel ervaring met deze problematiek. In dat geval kunt u een casemanager aanvragen via de wijkverpleegkundige. Een casemanager wordt ook wel een dementie consulent of traject begeleider genoemd. Deze kan u helpen bij het vinden van de juiste zorgmogelijkheden, het vinden van praktische oplossingen, maar ook bij het bieden van steun en begeleiding.

Casemanagement dementie wordt uit de basisverzekering bij uw zorgverzekeraar vergoed (Indien u een WLZ indicatie heeft, wordt dit door het zorgkantoor vergoed).

Momenteel is er De Zorgprofs geen wachttijd voor casemanagement dementie.

(peildatum 1 juli 2022).

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons of aan uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 6 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder zorg krijgt. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (Treeknormen)

Menu